Cursus

Wilde planten Gastronomie

 

Gek op koken en in voor vernieuwing en uitbreiding van je repertoire?

Zin in het ontdekken van nieuwe smaken, texturen en bereidingen?

Professioneel met voeding bezig en toe aan het verbreden van je kennis en kunde?

Is lekker eten en ontdekken van bijzondere smaakcombinaties en gerechten een liefhebberij?

Next level vegetarisch en/of veganistisch leren koken?

Toe aan meer mogelijkheden om zelf je gezondheid te bevorderen en je immuunsysteem te ondersteunen?

 

Dan ben je toe aan gastronomisch koken met wilde planten!

 

Het gebruik van wilde planten in je voeding brengt een palet aan compleet nieuwe geuren en smaken. Daarmee daag je je smaakpapillen uit om nieuw terrein te verkennen. Maar niet alleen je smaakpapillen. Al je zintuigen worden op een bijzonder ontspannende manier geprikkeld. Je verzamelt immers, lekker buiten wandelend, planten uit je directe omgeving. Planten die je misschien kent, maar vaker niet.

Hiermee leer je bestaande gerechten een bijzondere twist te geven of compleet nieuwe te maken. Het mooie is dat je zelf het hele proces van plukken tot eindproduct in de hand hebt. Dit geeft zo veel vreugde, verwondering en voldoening. Dat proef je terug in alles wat je met wilde planten maakt. Een stukje wilde natuur, gastronomisch verwerkt op je bord… Met niets te vergelijken.

 

Tegelijkertijd zitten de gebruikte wilde planten boordevol stoffen om je gezondheid te bevorderen. Hier leer je tijdens deze praktische cursus ook veel over. En ik beloof je, deze mooie bonus, maakt je creaties op een of andere magische manier nóg lekkerder.

 

Als Chef-kok, Herborist en wilde planten expert heb ik vele jaren zelf succesvol geëxperimenteerd met de werking, smaak en toepassing van wilde planten in de restaurantkeuken. Een nieuwe wereld die je creatieve kant volledig de ruimte geeft om tot bloei te komen. Dát wil ik graag met je delen. Het liefst ‘live’ waarbij we samen de wilde planten zoeken en oogsten en ik je door mijn gerechten kan laten zien en proeven wat ik zo bijzonder vind aan deze vorm van koken. En jij al je vragen kunt stellen en we zo samen weer tot nieuwe ontdekkingen komen.

 

Daarom een compacte cursus in drie varianten. Als eerste de “Basis” om zélf alles te ontdekken en te leren koken met 30 verschillende wilde planten. De “Premium” met een aanvulling waarbij we samen de natuur intrekken om de planten te zoeken, te oogsten en ter plekke te proeven. Als laatste de “Deluxe” zelf zien en proeven hoe gastronomisch met wilde planten gekookt wordt in een ontspannen setting.

 

De cursus

 

Hoe werkt het

In 30 weken worden van 15 maart tot oktober 30 verschillende wilde planten op allerlei manieren in gerechten verwerkt. Iedere week ontvang je een mail met uitgebreide informatie over de plant van die week en de bijbehorende recepten.

Bij de start krijg je een rijk geïllustreerde wildplukkalender opgestuurd, zodat je precies weet welke plant wanneer geoogst kan worden.

Aan het eind van de cursus krijg je ook nog eens alle planten en recepten in boekvorm thuisgestuurd. Zo heb je alle recepten uiteindelijk netjes bij elkaar in je eigen tailormade kookboek.

Begin je na maart? Geen punt! Je ontvangt de planten vanaf de datum dat je begint tot oktober van dat jaar. Het jaar erop ontvang je de resterende planten en recepten tot de datum dat je het jaar ervoor bent ingestapt.